Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 40€
PRIDOBI POPUST S PROGRAMOM ZVESTOBE - SPORT&BONUS
Blog
15.05.2020.

NUJEN OGLED: DOKUMENTARNA SERIJA „THE LAST DANCE - ZADNJI PLES“

Ljubitelji košarke so dočakali dokumentarno nadaljevanko "The Last Dance", ki pripoveduje zgodbo morda največjega igralca vseh časov in ekipe, ki je osvojila pet zaporednih naslovov lige NBA.

Dokumentarni filmi na platformi Netflix so prava stvar za ljubitelje športa, kar je bilo dokazano že večkrat. V tistih športnih dokumentarnih filmih, posvečenih ljudem in ekipam, ki so pustile globok pečat v različnih disciplinah, najdemo pomembna življenjska sporočila in motivacijo, da vedno gledajo stran, ne glede na okoliščine. Ta sporočila kažejo, da so porazi razumljeni kot lekcije in ne kot neuspeh in da nikoli ne smemo obupati.

Ne glede na to ali redno spremljate košarko ali ne, ne smete zamuditi zgodbe o morda največjem igralcu vseh časov in ekipi Chicago Bulls, ki je osvojila pet zaporednih naslovov NBA! Premierno se je predvajala na Netflixu v nedeljo, 19. aprila, in je naše današnje priporočilo.

Avtor: instagram.com/jasonmhehir

Zakaj je The Last Dance dokumentarna serija, ki jo morate gledati? Ker ta "režiserjev biser" Jasona Hehira predstavlja edinstven športni dokumentarec, takšnega, ki ga zagotovo še niste videli. Bistvo zgodbe je sezona lige NBA 1997-1998, ki jo pripovedujejo z vidika legendarnih Bikov. V prvih dveh epizodah smo od skupno 10, ki bodo predvajane do sredine maja, dobili priložnost videti še neodkrite posnetke slavne ekipe, pa tudi Michaela Jordana.

The Last Dance je pravi zaklad za vse ljubitelje košarke, pa tudi za ljubitelje osrednjega lika in dela moškega, ki ga je eden od oboževalcev upravičeno označil za "poezijo v gibanju". Prikazuje kar 500 ur gradiva, ki je že več kot 20 let uspešno skrito pred očmi javnosti. Namreč, leta 1997 je slavni MJ dovolil kamermanski ekipi, da celotno sezono spremlja njegovo ekipo, vendar le pod enim pogojem - material se lahko uporablja samo, ko to dovoli.

Dovoljenje je prispelo skoraj 20 let pozneje, leta 2016. Zgodba o uspehu Chicago Bullsov, športa, ki je zaznamoval njihova življenja in kluba, v katerem so dosegli slavo, neizgovorljivo s ploskanjem navijačev, pripoveduje Michael Jordan, Scottie Pipen, Phil Jackson in druga velika imena, ki so zaznamovala neverjetno zgodovino te ekipe.

Avtor: John Ruthroff / Agence France-Presse - Getty Images

Strast, ki jo je moč čutiti v vsaki sekundi, opojna energija ljudi, ki so igrali košarko zaradi nekih drugih, veliko boljših in višjih spodbud, se je svetu predstavila v pravem trenutku.

The Last Dance je serija, ki morda ni izključno osredotočena na šport, je pa zagotovo močan opomnik na njegovo moč. Sledi tega, kar naredi ta šport čaroben, so prisotne v vsakem trenutku dokumentarca. Neodkrite podrobnosti in zgodbe, posnetki odločilnih točk, pogosto doseženi v zadnjih sekundah, konflikti, ki so sledili igri na igrišču in zunaj njega, spletke - vse to je mogoče videti v seriji, ki slavi legendarne Bullse.

The Last Dance ne govori samo o košarki in Jordanu, kot njenem najvidnejšem posamezniku! The Last Dance je zgodba o lepoti igre, fantovskem duhu, ljubezni, ki traja že od otroštva, predanosti, neustrašnosti in legendah. Prava oda največjim!

Ne zamudite priložnosti za ogled te neverjetne dokumentarne serije.

YouTube Trailer

 

Vir fotografij na naslovnici: NUCCIO DINUZZO / CHICAGO TRIBUNE / TNS

Ekipa Sport Vision

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

13.
Apr.
2021.
Blog
“Zdravje je najpomembnejše” je stavek, ki smo ga v zadnjem letu poslušali kar naprej. Da pa bi zdravlje lahko dosegli, moramo znati po...
06.
Apr.
2021.
Blog
Prispele so nove adidas SUPERNOVA+ tekaške superge! Preizkusili smo jih in danes delimo naše vtise z vami.
31.
Mar.
2021.
Blog
Kaj nastane, ko Hoka One One združi moči z dobrodelno družbo Cotopaxi? Preverite vrhunsko novost Torrent 2!
29.
Mar.
2021.
Blog
Ko iščemo kakovostna in udobna oblačila in obutev, je Nike vedno zmagovalec in najpogostejša izbira – za vse starosti.
26.
Mar.
2021.
Blog
Kdo lahko teče po neurejenih poteh? Odgovor je enostaven in jasen - vsakdo! V tem se skriva razlog, zakaj je med pandemijo tek po neurejenih poteh postal tak...
22.
Mar.
2021.
Blog
S prihodom pomladi se začne prebujati tudi naša želja po treningu. Preberite si nekaj nasvetov in se pripravite na gibanje. 
16.
Mar.
2021.
Blog
Vas zanima, kakšne trende obutve in oblačil to pomlad narekuje nova kolekcija blagovnih znamk iz svetovne špice?
11.
Mar.
2021.
Blog
Iščete stabilnost, maksimalno udobje in mobilnost med vsakim visoko intenzivnim intervalnim treningom (HIIT)? Priporočamo superge Nike Air Zoom SuperR...
02.
Mar.
2021.
Blog
Okrepite zgornji del telesa – roke, ramenski obroč in hrbet – s temi vajami.
02.
Mar.
2021.
Blog
Bliža se mednarodni dan žena in ob tej priložnosti smo vam pripravili nabor idej za izvirna darila za 8. marec.