Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 40€
PRIDOBI POPUST S PROGRAMOM ZVESTOBE - SPORT&BONUS
Blog
23.03.2020.

VISOKOINTENZIVNI INTERVALNI TRENING

Predstavljamo vam fitnes rutino, ki traja le 10 minut na dan in obljublja doseganje vidnih rezultatov! To je trening VIIT (visokointenzivni intervalni trening), trenutno eden najbolj priljubljenih trendov v svetu fitnesa. Za vas smo zbrali nekaj zanimivih dejstev in prednosti.

KAJ JE VIIT?

Gre za trening, ki vključuje visokointenzivno intervalno vadbo - vadbo, ki se izvaja v določenih intervalih (po minutah). Med vajami imate kratek premor (dolžina premora je odvisna glede na dolžino vadbe), da ne pride do preobremenitve telesa. Kaj je najboljše? Ta kondicijski trening ohranja vaše zdravje in ob redni vadbi so rezultati vidni hitreje kot pri drugih vajah. Kljub temu je enako pomembno, da pazite na svojo prehrano, saj končni rezultati ne bodo doseženi, če le ta ni uravnotežena.

VIIT JE IDEALEN ZA VSE, KI NIMAJO VELIKO ČASA ZA TELOVADBO

VIIT je idealen za tiste, ki čez dan nimajo časa, da bi si oddahnili in odšli v telovadnico. Vaje pri tej vrsti treninga trajajo 30 do 60 sekund, kar skupaj s premori, ki trajajo od 10 do 30 sekund, nanese 10 minut. Obljubimo, da se boste dobro preznojili. To pa vam bo pomagalo do rezultatov priti po prehitevalnem pasu.

VIIT LAHKO IZVAJATE KJERKOLI

Dobra novica je, da za VIIT ni potreben obisk fitnes ali telovadnice. Trenirate lahko doma (ali, ko potujete - v hotelski sobi ali katerem koli drugem prostoru). Glavno je, da izvajate vaje, ki bodo pospešile srčni utrip, kot so skoki iz počepa, visoki poskoki, skoki iz sklece ali plank položaja in vaja 'mountain climbers'. Vsako vajo izvajajte 30 sekund z maksimalno energijo in vmes naredite 15-sekundni odmor.

VIIT OMOGOČA DVE VAJI V ENI

Še ena velika prednost intervalnega treninga z visoko intenzivnostjo je dejstvo, da na ta način lahko kombinirate različne vaje, to so kardio vaje in vaje za moč. Intervali vam omogočajo, da od sebe dajete svoj maksimum, krepite mišice in povečate svoj srčni utrip.

TRENINGI Z VISOKO INTENZIVNOSTJO SO DOBRI ZA VAŠE SRCE

Ena največjih prednosti intervalnega treninga z visoko intenzivnostjo je učinek, ki ga ima na vaše splošno zdravje. Poleg tega, da se boste okrepili in utrdili, bodo te vadbe prispevale k boljšemu zdravju vašega srca in uravnavale raven sladkorja v v vaši krvi.

Tudi vi za svoj trening potrebujete nove pajkice, športno majico ali športne superge? V naši spletni trgovini lahko najdete vse, kar potrebujete, da bo vaš trening kar se da udoben in učinkovit. Pokukajte! ;)

Ko vam domači trening pride v kri, pa si za več idej oglejte še: Vadba, ki bo vaše telo zbudila v 10 minutah in 5 vaj za domači trening. Dovolj branja - zdaj pa veselo na delo! ;)

Ekipa Sport Vision

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

13.
Apr.
2021.
Blog
“Zdravje je najpomembnejše” je stavek, ki smo ga v zadnjem letu poslušali kar naprej. Da pa bi zdravlje lahko dosegli, moramo znati po...
06.
Apr.
2021.
Blog
Prispele so nove adidas SUPERNOVA+ tekaške superge! Preizkusili smo jih in danes delimo naše vtise z vami.
31.
Mar.
2021.
Blog
Kaj nastane, ko Hoka One One združi moči z dobrodelno družbo Cotopaxi? Preverite vrhunsko novost Torrent 2!
29.
Mar.
2021.
Blog
Ko iščemo kakovostna in udobna oblačila in obutev, je Nike vedno zmagovalec in najpogostejša izbira – za vse starosti.
26.
Mar.
2021.
Blog
Kdo lahko teče po neurejenih poteh? Odgovor je enostaven in jasen - vsakdo! V tem se skriva razlog, zakaj je med pandemijo tek po neurejenih poteh postal tak...
22.
Mar.
2021.
Blog
S prihodom pomladi se začne prebujati tudi naša želja po treningu. Preberite si nekaj nasvetov in se pripravite na gibanje. 
16.
Mar.
2021.
Blog
Vas zanima, kakšne trende obutve in oblačil to pomlad narekuje nova kolekcija blagovnih znamk iz svetovne špice?
11.
Mar.
2021.
Blog
Iščete stabilnost, maksimalno udobje in mobilnost med vsakim visoko intenzivnim intervalnim treningom (HIIT)? Priporočamo superge Nike Air Zoom SuperR...
02.
Mar.
2021.
Blog
Okrepite zgornji del telesa – roke, ramenski obroč in hrbet – s temi vajami.
02.
Mar.
2021.
Blog
Bliža se mednarodni dan žena in ob tej priložnosti smo vam pripravili nabor idej za izvirna darila za 8. marec.