Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 40€
PRIDOBI POPUST S PROGRAMOM ZVESTOBE - SPORT&BONUS
Blog
13.03.2020.

FITNES NASVET: 5 VAJ ZA DOMAČO VADBO

Treningi moči so eden najboljših načinov za kurjenje maščob. Ko jih delamo, se aktivirajo številne mišice in zato je kurjenje kalorij veliko večje - celo večje kot med kardio vadbo. Se vračate k vadbi po daljšem premoru? Imejte v mislih, da lahko učinkovitost vadbe povečate za kar do 20%, če se osredotočite na vajo, ki jo izvajate, in tudi na mišice, ki jih aktivirate.

Predstavljamo vam vaje različnih intenzivnosti, ki vključujejo več mišičnih skupin. Poskusite jih vključiti v svojo vadbo, ne glede na to, ali vadite dva, tri ali petkrat na teden.

Preden začnete, si pripravite primerno podlogo, različne uteži in štoparico, ki jo imamo vsi na svojih telefonih.

Če ste začetnik, vajo izvajajte 30 sekund, nato pa enako časa počivajte. Vsak niz ponovite štirikrat s 30-sekundnim premorom med nizi.

Če potrebujete trening z zmerno intenzivnostjo, vajo delajte 45 sekund, počivajte pa 30 sekund.

Napredna vadba pomeni 45-sekundno izvajanje vaje brez vmesnih prekinitev. Vsak niz ponovite petkrat, s prekinitvijo 30 sekund med njimi.

 

VAJA 1: VOJAŠKI POSKOKI

Vojaški poskoki so vaja, ki jo ljubimo in sovražimo hkrati. Ljubimo jo zaradi rezultatov, ki jih prinaša, in sovražimo, ker jo je tako težko narediti. Kakorkoli že, če želite doseči maksimalni učinek, je pomembno, da vajo naredite pravilno. Kako? Oglejte si video.

Čeprav bo sprva težko, bo sčasoma postale lažje. Obstajata dve stopnji zahtevnosti vaje – začetniki začnite vajo z deske, tisti ki vadite bolj pogosto, pa vajo začnite po skleci.

VAJA 2: SKLECE

Čeprav se sklece zdijo dolgočasna vaja za krepitev mišic rok in ramenskega obroča – so najboljša vaja. Če šele začenjate, se lahko najprej lotite t.i. ženskih sklec – pri vaji kolena odložite na tla. Po nekaj tednih redne aktivnosti pa, po občutku, zahtevnost vaje stopnjujte tako, da preidete na t.i. moške sklece (običajne).

VAJA 3: ŠKARJE

Ta vaja je ležeča, zato je priporočljivo, da jo izvajate na podlogi. Lezite na hrbet, s iztegnjenimi nogami in iztegnjenimi rokami ob glavi. Vajo začnite tako, da izmenično dvigujete iztegnjeno nogo, pri čemer se z obema rokama dotaknite prstov, kot v tem videu. To je odlična vaja za krepitev trebušnih mišic.

VAJA 4: »JUMPING JACK« POSKOKI

»Jumping jack« poskoki so ena najpogostejših vaj in del večine vadbenih načrtov. Lahko jih izvajate za ogrevanje na začetku športne aktivnosti, ali pa kot eno izmed vaj med treningom z visoko intenzivnostjo. Vse je v ramenih in bokih, in glede na to, ali ste na začetnem ali naprednem nivoju, lahko izberete prilagojene ali prave poskoke. Obe možnosti si oglejte v videu.

VAJA 5: SKOKI S POČEPOM

Skok s počepom je neizogibna vaja. Medtem ko se osredotočate na krepitev mišic zadnjice in stegen, delajo tudi trebušne mišice. Izberete lahko različne vrste skakalnih počepov, tako kot v videu.

Če želite katero koli od teh vaj narediti pravilno in popolnoma varno, poskrbite za pravo opremo. Naročite jo varno preko spleta.

Ekipa Sport Vision

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

13.
Apr.
2021.
Blog
“Zdravje je najpomembnejše” je stavek, ki smo ga v zadnjem letu poslušali kar naprej. Da pa bi zdravlje lahko dosegli, moramo znati po...
06.
Apr.
2021.
Blog
Prispele so nove adidas SUPERNOVA+ tekaške superge! Preizkusili smo jih in danes delimo naše vtise z vami.
31.
Mar.
2021.
Blog
Kaj nastane, ko Hoka One One združi moči z dobrodelno družbo Cotopaxi? Preverite vrhunsko novost Torrent 2!
29.
Mar.
2021.
Blog
Ko iščemo kakovostna in udobna oblačila in obutev, je Nike vedno zmagovalec in najpogostejša izbira – za vse starosti.
26.
Mar.
2021.
Blog
Kdo lahko teče po neurejenih poteh? Odgovor je enostaven in jasen - vsakdo! V tem se skriva razlog, zakaj je med pandemijo tek po neurejenih poteh postal tak...
22.
Mar.
2021.
Blog
S prihodom pomladi se začne prebujati tudi naša želja po treningu. Preberite si nekaj nasvetov in se pripravite na gibanje. 
16.
Mar.
2021.
Blog
Vas zanima, kakšne trende obutve in oblačil to pomlad narekuje nova kolekcija blagovnih znamk iz svetovne špice?
11.
Mar.
2021.
Blog
Iščete stabilnost, maksimalno udobje in mobilnost med vsakim visoko intenzivnim intervalnim treningom (HIIT)? Priporočamo superge Nike Air Zoom SuperR...
02.
Mar.
2021.
Blog
Okrepite zgornji del telesa – roke, ramenski obroč in hrbet – s temi vajami.
02.
Mar.
2021.
Blog
Bliža se mednarodni dan žena in ob tej priložnosti smo vam pripravili nabor idej za izvirna darila za 8. marec.