Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 40€
PRIDOBI POPUST S PROGRAMOM ZVESTOBE - SPORT&BONUS
Blog
13.03.2020.

FITNES NASVET: 5 VAJ ZA DOMAČO VADBO

Treningi moči so eden najboljših načinov za kurjenje maščob. Ko jih delamo, se aktivirajo številne mišice in zato je kurjenje kalorij veliko večje - celo večje kot med kardio vadbo. Se vračate k vadbi po daljšem premoru? Imejte v mislih, da lahko učinkovitost vadbe povečate za kar do 20%, če se osredotočite na vajo, ki jo izvajate, in tudi na mišice, ki jih aktivirate.

Predstavljamo vam vaje različnih intenzivnosti, ki vključujejo več mišičnih skupin. Poskusite jih vključiti v svojo vadbo, ne glede na to, ali vadite dva, tri ali petkrat na teden.

Preden začnete, si pripravite primerno podlogo, različne uteži in štoparico, ki jo imamo vsi na svojih telefonih.

Če ste začetnik, vajo izvajajte 30 sekund, nato pa enako časa počivajte. Vsak niz ponovite štirikrat s 30-sekundnim premorom med nizi.

Če potrebujete trening z zmerno intenzivnostjo, vajo delajte 45 sekund, počivajte pa 30 sekund.

Napredna vadba pomeni 45-sekundno izvajanje vaje brez vmesnih prekinitev. Vsak niz ponovite petkrat, s prekinitvijo 30 sekund med njimi.

 

VAJA 1: VOJAŠKI POSKOKI

Vojaški poskoki so vaja, ki jo ljubimo in sovražimo hkrati. Ljubimo jo zaradi rezultatov, ki jih prinaša, in sovražimo, ker jo je tako težko narediti. Kakorkoli že, če želite doseči maksimalni učinek, je pomembno, da vajo naredite pravilno. Kako? Oglejte si video.

Čeprav bo sprva težko, bo sčasoma postale lažje. Obstajata dve stopnji zahtevnosti vaje – začetniki začnite vajo z deske, tisti ki vadite bolj pogosto, pa vajo začnite po skleci.

VAJA 2: SKLECE

Čeprav se sklece zdijo dolgočasna vaja za krepitev mišic rok in ramenskega obroča – so najboljša vaja. Če šele začenjate, se lahko najprej lotite t.i. ženskih sklec – pri vaji kolena odložite na tla. Po nekaj tednih redne aktivnosti pa, po občutku, zahtevnost vaje stopnjujte tako, da preidete na t.i. moške sklece (običajne).

VAJA 3: ŠKARJE

Ta vaja je ležeča, zato je priporočljivo, da jo izvajate na podlogi. Lezite na hrbet, s iztegnjenimi nogami in iztegnjenimi rokami ob glavi. Vajo začnite tako, da izmenično dvigujete iztegnjeno nogo, pri čemer se z obema rokama dotaknite prstov, kot v tem videu. To je odlična vaja za krepitev trebušnih mišic.

VAJA 4: »JUMPING JACK« POSKOKI

»Jumping jack« poskoki so ena najpogostejših vaj in del večine vadbenih načrtov. Lahko jih izvajate za ogrevanje na začetku športne aktivnosti, ali pa kot eno izmed vaj med treningom z visoko intenzivnostjo. Vse je v ramenih in bokih, in glede na to, ali ste na začetnem ali naprednem nivoju, lahko izberete prilagojene ali prave poskoke. Obe možnosti si oglejte v videu.

VAJA 5: SKOKI S POČEPOM

Skok s počepom je neizogibna vaja. Medtem ko se osredotočate na krepitev mišic zadnjice in stegen, delajo tudi trebušne mišice. Izberete lahko različne vrste skakalnih počepov, tako kot v videu.

Če želite katero koli od teh vaj narediti pravilno in popolnoma varno, poskrbite za pravo opremo. Naročite jo varno preko spleta.

Ekipa Sport Vision

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

21.
Jul.
2021.
Blog
Poletne temperature ne ustavijo športnega duha! Izkoristite tudi hladnejše dni, predvsem pa nižje temperature zjutraj in zvečer in si za določe...
13.
Jul.
2021.
Blog
Izberite ene od teh kopalk in poskrbite, da boste to poletje na plaži ali ob bazenu izgledale ženstveno in elegantno.
12.
Jul.
2021.
Blog
Trendi se spreminjajo, a superge Air Max ostajajo naše najljubše ne glede na sezono. To so modeli, ki si jih želimo zdaj!
23.
Jun.
2021.
Blog
Čas je, da svojo poletno kolekcijo dopolnite s temi modeli. Za vas imamo neverjetne predloge!
14.
Jun.
2021.
Blog
V čem se bo letošnje evropsko nogometno prvenstvo razlikovalo od prejšnjih? O tem in drugih zanimivostih v današnjem blogu.
08.
Jun.
2021.
Blog
Blagovna znamka ASICS je ena tistih, na katere smo v svoji ponudbi najbolj ponosni.
24.
May.
2021.
Blog
Dnevi visokih temper se bližajo. S tem pa se bližajo tudi tekaška tekmovanja, ki jim boste s temi oblačili lažje kos. Spodaj so modeli, ki ne smejo zd...
04.
May.
2021.
Blog
Tek za mnoge ni najljubša telesna aktivnost, vsekakor pa je med najbolj zdravimi. Koristi teka so številne in nemogoče bi jih bilo v celoti izm...
28.
Apr.
2021.
Blog
Že 15 minut treninga je dovolj, da prebudite svoj center. Predstavljamo vam nekaj vaj pilatesa, ki vam obljubljajo močan in popolno oblikovan trebušče...
19.
Apr.
2021.
Blog
Superge so že dolgo časa nepogrešljiv kos vsakodnevnih kombinacij. Kot najbolj iskan tip obutve so začele izstopati nekaj sezon nazaj.