Iščite po spletni strani
VSE, KAR MORATE VEDETI O ZNAMKI ASICS
VSE, KAR MORATE VEDETI O ZNAMKI ASICS
Tek
08.06.2021.
Tek

VSE, KAR MORATE VEDETI O ZNAMKI ASICS

08.06.2021.

Blagovna znamka ASICS je ena tistih, na katere smo v svoji ponudbi najbolj ponosni. Spodaj so podrobnosti, ki jih morate vedeti o tej znamki, pa tudi o modelih, ki jih najdete v naših trgovinah in v naši spletni trgovini.

Zgodba blagovne znamke ASICS je stara več kot 70 let. Začela se je na Japonskem, po drugi svetovni vojni. Za njen začetek je zaslužen Kihachiro Onitsuka, ki je svojo željo po oblikovanju kakovostne športne obutve za mlade preusmeril v posel in blagovno znamko, ki danes velja za eno najbolj iskanih in najbolj priljubljenih v športnih krogih, zlasti med tekači.

ASICS je kratica za slavni latinski pregovor Anima Sana in Corpore Sano ("Zdrav duh v zdravem telesu") in najbolje predstavlja idejo, ki jo je imel Onitsuka na začetku svoje oblikovalske kariere.

Prvi športni model znamke ASICS je bil ustvarjen leta 1950. To so bile košarkarske superge, ki so veljale za pravo oblikovalsko nadgradnjo tistega časa.

Prve maratonske superge s podpisom blagovne znamke so bile ustvarjene leta 1958. Šlo je za maratonski štart v vseh pomenih besede, zahvaljujoč kateremu so postale prepoznavne in tako zelo iskane tudi kolekcije v letih, ki so sledila.

Konstrukcija in materiali tekaških modelov znamke ASICS so se skozi čas spreminjali, bistvo pa je ostalo enako - superge so zasnovane tako, da zagotavljajo maksimalno udobje, mobilnost in stabilnost vsakemu tekaču, ki jih nosi.

 

Katere modele blagovne znamke ASICS najdete v naši ponudbi?

Poleg priznanih tekaških superg - ASICS GEL-LYTE, GEL-QUANTUM, GEL-TRABUCO in drugih, ponujamo superge, namenjene vsakodnevnim aktivnostim, ki so odličen spremljevalec v pomladnih in poletnih dneh.

S prepoznavnimi lastnostmi ASICS, presenetljivimi barvami in konstrukcijo, ki zagotavlja udobje, so lifestyle superge ASICS odlična izbira za vse vaše vsakodnevne aktivnosti, saj jih je enostavno kombinirati s športnimi in priložnostnimi oblačili.

Poleg tekaških in lifestyle modelov lahko v naši ponudbi najdete tudi superge za odbojko, tenis in notranje športe. Celotno ASICS ponudbo najdete na tej povezavi.

 

Okolju prijazna zgodba blagovne znamke ASICS

Da bi lahko imeli zdrav duh v zdravem telesu, moramo imeti zdrav načrt, kako bomo ravnali z Zemljo – in prav o tem govori trajnostno usmerjena zgodba te blagovne znamke.

Cilj je preprost: zmanjšati emisije ogljikovega dioksida z izdelavo biorazgradljivih modelov, izdelanih iz recikliranih materialov, da bi prispevali k ohranjanju planeta Zemlja in zaščiti okolja.

Kmalu bodo v naši ponudbi v okviru našega projekta ECOVISION na voljo tudi modeli iz trajnostnih kolekcij blagovne znamke ASICS.

Do takrat lahko vse razpoložljive modele in velikosti najdete v naših trgovinah in preko spleta.

Ekipa Sport Vision

Podobni članki

04.
Mar.
Tek
V tem blogu vam bomo predstavili izboljšave in prednosti superg Asics GEL-NIMBUS 26 v primerjavi s prejšnjimi modeli, pa tudi, zakaj se bo...
22.
Dec.
Tek
Čeprav nas pozimi ob pogledu na sneg zunaj zamika, da bi ostali doma pod toplo odejo, s tekaškimi čevlji varno pospravljenimi do pomladi, res ni nujno...
10.
Nov.
Tek
Pronacija stopal je neupravičeno zapostavljena tema, tako med rekreativnimi športniki kot med ljudmi, ki se s športnimi aktivnostmi ukvarjajo s...
03.
Oct.
Tek
Da bi našli odgovore in vam pomagali najti popoln čas za tek, smo raziskali prednosti in slabosti teka zjutraj, podnevi in zvečer.
12.
Jul.
Tek
Če je tek vaša redna dejavnost, potem je za vas pravilna hidracija res pomembna. Kdaj, koliko in kakšno tekočino piti?
01.
Jun.
Tek
Kot nekdo, ki se že več kot tri leta aktivno ukvarja s trail tekom, Anica z vami deli nekaj nasvetov glede opreme za enega najlepših &scaron...
25.
Apr.
Tek
Ohranjanje psihične stabilnosti ne bo pomagalo le, da ostanete varni in zdravi, temveč bo dolgoročno olajšalo tudi vaš tek. V nadaljevanju pred...
25.
Apr.
Tek
S primernim načrtom treninga in dobro motivacijo lahko vsak preteče cilj in uspešno prečka ciljno črto. Tukaj vas bomo peljali skozi najpomembnej&scar...
04.
May.
Tek
V kolikor imate v načrtu preteči maraton in še nimate primernih superg, si oglejte naša priporočila.
04.
May.
Tek
Priprave na maraton začnejo vsaj mesec dni pred in dobro izdelan načrt aktivnosti vam lahko olajša tek na daljše proge. Preberit...