Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 40€
PRIDOBI POPUST S PROGRAMOM ZVESTOBE - SPORT&BONUS
Blog
08.06.2021.

VSE, KAR MORATE VEDETI O ZNAMKI ASICS

Blagovna znamka ASICS je ena tistih, na katere smo v svoji ponudbi najbolj ponosni. Spodaj so podrobnosti, ki jih morate vedeti o tej znamki, pa tudi o modelih, ki jih najdete v naših trgovinah in v naši spletni trgovini.

Zgodba blagovne znamke ASICS je stara več kot 70 let. Začela se je na Japonskem, po drugi svetovni vojni. Za njen začetek je zaslužen Kihachiro Onitsuka, ki je svojo željo po oblikovanju kakovostne športne obutve za mlade preusmeril v posel in blagovno znamko, ki danes velja za eno najbolj iskanih in najbolj priljubljenih v športnih krogih, zlasti med tekači.

ASICS je kratica za slavni latinski pregovor Anima Sana in Corpore Sano ("Zdrav duh v zdravem telesu") in najbolje predstavlja idejo, ki jo je imel Onitsuka na začetku svoje oblikovalske kariere.

Prvi športni model znamke ASICS je bil ustvarjen leta 1950. To so bile košarkarske superge, ki so veljale za pravo oblikovalsko nadgradnjo tistega časa.

Prve maratonske superge s podpisom blagovne znamke so bile ustvarjene leta 1958. Šlo je za maratonski štart v vseh pomenih besede, zahvaljujoč kateremu so postale prepoznavne in tako zelo iskane tudi kolekcije v letih, ki so sledila.

Konstrukcija in materiali tekaških modelov znamke ASICS so se skozi čas spreminjali, bistvo pa je ostalo enako - superge so zasnovane tako, da zagotavljajo maksimalno udobje, mobilnost in stabilnost vsakemu tekaču, ki jih nosi.

 

Katere modele blagovne znamke ASICS najdete v naši ponudbi?

Poleg priznanih tekaških superg - ASICS GEL-LYTE, GEL-QUANTUM, GEL-TRABUCO in drugih, ponujamo superge, namenjene vsakodnevnim aktivnostim, ki so odličen spremljevalec v pomladnih in poletnih dneh.

S prepoznavnimi lastnostmi ASICS, presenetljivimi barvami in konstrukcijo, ki zagotavlja udobje, so lifestyle superge ASICS odlična izbira za vse vaše vsakodnevne aktivnosti, saj jih je enostavno kombinirati s športnimi in priložnostnimi oblačili.

Poleg tekaških in lifestyle modelov lahko v naši ponudbi najdete tudi superge za odbojko, tenis in notranje športe. Celotno ASICS ponudbo najdete na tej povezavi.

 

Okolju prijazna zgodba blagovne znamke ASICS

Da bi lahko imeli zdrav duh v zdravem telesu, moramo imeti zdrav načrt, kako bomo ravnali z Zemljo – in prav o tem govori trajnostno usmerjena zgodba te blagovne znamke.

Cilj je preprost: zmanjšati emisije ogljikovega dioksida z izdelavo biorazgradljivih modelov, izdelanih iz recikliranih materialov, da bi prispevali k ohranjanju planeta Zemlja in zaščiti okolja.

Kmalu bodo v naši ponudbi v okviru našega projekta ECOVISION na voljo tudi modeli iz trajnostnih kolekcij blagovne znamke ASICS.

Do takrat lahko vse razpoložljive modele in velikosti najdete v naših trgovinah in preko spleta.

Ekipa Sport Vision

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

21.
Jul.
2021.
Blog
Poletne temperature ne ustavijo športnega duha! Izkoristite tudi hladnejše dni, predvsem pa nižje temperature zjutraj in zvečer in si za določe...
13.
Jul.
2021.
Blog
Izberite ene od teh kopalk in poskrbite, da boste to poletje na plaži ali ob bazenu izgledale ženstveno in elegantno.
12.
Jul.
2021.
Blog
Trendi se spreminjajo, a superge Air Max ostajajo naše najljubše ne glede na sezono. To so modeli, ki si jih želimo zdaj!
23.
Jun.
2021.
Blog
Čas je, da svojo poletno kolekcijo dopolnite s temi modeli. Za vas imamo neverjetne predloge!
14.
Jun.
2021.
Blog
V čem se bo letošnje evropsko nogometno prvenstvo razlikovalo od prejšnjih? O tem in drugih zanimivostih v današnjem blogu.
24.
May.
2021.
Blog
Dnevi visokih temper se bližajo. S tem pa se bližajo tudi tekaška tekmovanja, ki jim boste s temi oblačili lažje kos. Spodaj so modeli, ki ne smejo zd...
04.
May.
2021.
Blog
Tek za mnoge ni najljubša telesna aktivnost, vsekakor pa je med najbolj zdravimi. Koristi teka so številne in nemogoče bi jih bilo v celoti izm...
28.
Apr.
2021.
Blog
Že 15 minut treninga je dovolj, da prebudite svoj center. Predstavljamo vam nekaj vaj pilatesa, ki vam obljubljajo močan in popolno oblikovan trebušče...
19.
Apr.
2021.
Blog
Superge so že dolgo časa nepogrešljiv kos vsakodnevnih kombinacij. Kot najbolj iskan tip obutve so začele izstopati nekaj sezon nazaj.
19.
Apr.
2021.
Blog
New Balance FuelCell Rebel v2 tekaške superge bodo poskrbele, da bo vsak vaš trening najboljši do tistega trenutka. Samo preberite si ve...