Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 40€
PRIDOBI POPUST S PROGRAMOM ZVESTOBE - SPORT&BONUS
Blog
13.04.2021.

KAKO Z VSAKIM DNEM BOLJE POSKRBETI ZA SVOJE ZDRAVJE?

“Zdravje je na prvem mestu,” je stavek, s katerim smo se v zadnjem letu srečevali na vsakem koraku in veliko pogosteje, kot prej. Za to, da zdravje dosežemo, pa je pomembno, da znamo poskrbeti zase. V vsakdanjem življenju žal na to pogosto pozabimo – ali pa pride na vrsto nazadnje – šele po tem, ko zaključimo z delom in vsem obveznostim.

Anksioznost je v današnjem času zelo pogosta. Z vsakim dnem se z njo srečuje vse več ljudi, saj se ne znajo spopasti s trenutno situacijo. Z anksioznostjo pa prihajajo še druge težave, kot so nespečnost, bolečine v trebuhu, panični napadi, … Čas je za spremembo! Čas je, da naredimo nekaj dobrega zase in se naučimo počutiti bolj zdrave z vsakim novim dnem. Ne glede na to, ali to pomeni da dan začnemo z jogo ali novo jutranjo vadbeno rutino – ta članek je tu za to, da vam pomaga uspeti!

Vzemite si odmor od družbenih omrežij, da boste lahko zaživeli bolj zdravo

Družbena omrežja so zelo pogost sprožilec anksioznosti. Fotografije popolnih življenj in popolnih teles, kot tudi pogosta uporaba mobilnega telefona mnogokrat v dnevu opazno škodujejo tako psihičnemu kot tudi fizičnemu zdravju.

Ure in ure prostega časa preživimo na telefonih, ko osvežujemo vsebino na družbenih omrežjih, med tem pa bi v resnici lahko počeli kaj boljšega zase. Prav v tem je razlog, zakaj bi moral odmor od družbenih omrežij predstavljati prvi korak k bolj zdravemu načinu življenja. Sprostite se in si poiščite bolj zadovoljujoče načine za preživljanje svojega prostega časa.

 

Zastavite si (nove) vadbene cilje, ki vas bodo vodili k bolj zdravemu življenju

Verjamemo, da ste si vadbene cilje že zastavili, a ste jih po določenem času nehali zasledovati. Čas je, da si ponovno določite prioritete in si na novo izoblikujete odnos do sebe in svojega telesa. Naj bo vaš cilj, da postanete močnejši namesto vitkejši in opazili boste mnoge pozitivne učinke, ki jih bo takšna mentaliteta prinesla na vašo samozavest in motivacijo za trening.

Začnite si sami pripravljati obroke in zaživite bolj zdravo

Uravnotežena prehrana je ključ do zdravega življenja! Trudite se lahko na vse možne načine, a če boste jedeli nezdravo, bosta vaš trening in redna aktivnost izničena. Naš nasvet? Začnite si sami pripravljati svoje obroke. Na ta način boste vedno točno vedeli, kaj in koliko ste pojedli. Vaša hrana bo bolj okusna, telo pa vam bo hvaležno, ker boste izbrali bolj zdravo različico.

 

Znebite se negativnih misli

V zadnjem času smo na vsakem korako “bombardirani” s slabimi, negativnimi novicami, ki jih ne znamo in ne zmoremo več obvladovati. Zadnji čas je, da se začnete pogovarjati sami s seboj! Ne, ne boste postali nori, ampak samo bolj svobodni.

Dodatni nasvet – pišite dnevnik na začetku vsakega dne. Še preden se podate v lov na nove delovne zmage, si zapišite vse, kar vas teži in se na ta način znebite negativne energije. Opazujte, kako se boste takoj počutili bolje.

 

Meditirajte in počutili se boste boljše in bolj zdravo

Joga in meditacija sestavljata kombinacijo, ki je odlična v bolju proti tesnobi in vsakodnevnemu stresu. Začnite s prakso. To vam bo omogočilo, da se boste mnogo lažje spopadali z vsakodnevnim stresom.
 

Poiščite si aktivnosti, v katerih boste resnično uživali

Vadba ali kakršna koli oblika fizične aktivnosti ne bi smela biti zaznana kot psihični trud, ampak užitek. Poiščite tiste aktivnosti, v katerih zares uživate. Te so lahko, na primer, pohodništvo, kolesarjenje, tek, že omenjena joga ali katera koli druga oblika vadbe za moč in stabilnost.

 

Ponoči se dobro naspite

Spanje je ključni element vseh aspektov vašega življenja, še najbolj pa vpliva na vaše fizično počutje. Ne podcenjujte spanja in poskrbite, da si privoščite vsaj sedem ur spanja vsako noč. Če niste vajeni tolikšne količine spanja, na začetku to mogoče ne bo enostavno, sčasoma pa se boste privadili.

Poskrbite za veliko hoje

Hoja je ena od najboljših aktivnosti, ki jih lahko izberete! Hodite toliko, kot le lahko – naj bo takrat, ko imate malce prostega časa ali pa takrat, ko potrebujete odklop. Vse kar potrebujete, so udobne superge in pozitivni učinki bodo govorili sami zase.

Vaše zdravje bi vedno moralo biti na prvem mestu! Če pozabite na to, se samo malo ustavite in razmislite o svojih prioritetah. Na ta način najbolje poskrbite zase.

 

Ekipa Sport Vision

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

21.
Jul.
2021.
Blog
Poletne temperature ne ustavijo športnega duha! Izkoristite tudi hladnejše dni, predvsem pa nižje temperature zjutraj in zvečer in si za določe...
13.
Jul.
2021.
Blog
Izberite ene od teh kopalk in poskrbite, da boste to poletje na plaži ali ob bazenu izgledale ženstveno in elegantno.
12.
Jul.
2021.
Blog
Trendi se spreminjajo, a superge Air Max ostajajo naše najljubše ne glede na sezono. To so modeli, ki si jih želimo zdaj!
23.
Jun.
2021.
Blog
Čas je, da svojo poletno kolekcijo dopolnite s temi modeli. Za vas imamo neverjetne predloge!
14.
Jun.
2021.
Blog
V čem se bo letošnje evropsko nogometno prvenstvo razlikovalo od prejšnjih? O tem in drugih zanimivostih v današnjem blogu.
08.
Jun.
2021.
Blog
Blagovna znamka ASICS je ena tistih, na katere smo v svoji ponudbi najbolj ponosni.
24.
May.
2021.
Blog
Dnevi visokih temper se bližajo. S tem pa se bližajo tudi tekaška tekmovanja, ki jim boste s temi oblačili lažje kos. Spodaj so modeli, ki ne smejo zd...
04.
May.
2021.
Blog
Tek za mnoge ni najljubša telesna aktivnost, vsekakor pa je med najbolj zdravimi. Koristi teka so številne in nemogoče bi jih bilo v celoti izm...
28.
Apr.
2021.
Blog
Že 15 minut treninga je dovolj, da prebudite svoj center. Predstavljamo vam nekaj vaj pilatesa, ki vam obljubljajo močan in popolno oblikovan trebušče...
19.
Apr.
2021.
Blog
Superge so že dolgo časa nepogrešljiv kos vsakodnevnih kombinacij. Kot najbolj iskan tip obutve so začele izstopati nekaj sezon nazaj.