Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 40€
PRIDOBI POPUST S PROGRAMOM ZVESTOBE - SPORT&BONUS
Blog
26.03.2021.

ZAKAJ IZKUŠENI TEKAČI IZBEREJO NEUREJENE POTI + NASVETI ZA ZAČETNIKE

Stranske poti. Pešci. Semaforji. ... Vse to vam je poznano! Čas je, da zavijete s poti (dobesedno) in okusite lepoto teka po neurejenih poteh.

Kdo je lahko tekač po neurejenih poteh? Vsak od nas! Kdo pa bo v tem užival najbolj? Ljubitelji narave in avanturisti, ki jim vzponi in spusti ne predstavljajo težav, saj z njimi obožujejo prebujati svoje telo.

Razlog, zakaj je tek po neurejenih poteh postal tako popularen, še posebej med pandemijo, se skriva v dejstvu, da vam ta disciplina pomaga zapustiti vrvež mesta, pomaga vam, da se izolirate, se nadihate svežega zraka in vstopite v stik z naravo. Poleg tega je tek po neurejenih poteh odličen tudi za vse tekače, ki želijo izboljšati svoje rezultate.

Teren, po katerem tečete, je bolj mehak. A naj vas to ne zavede! Tek po neurejenih poteh je v resnici zelo zahteven in od vas terja dobro, da ne rečemo odlično fizično pripravljenost. Tekašča površina je pogosto neenakomerna in zdrsljiva, polna vzponov in spustov, kar vpliva na to, da je tek bolj zahteven, hkrati pa tudi bolj zabaven. Vse, kar potrebujete, sta kakovostna obutev za tek po neurejenih poteh in avanturistični duh.

Če vas je prebrano motiviralo, da bi tudi sami okusili tek po neurejenih poteh, si preberite nekaj nasvetov, ki bodo zagotovo uporabni.

Med tekom in raziskovanjem neurejenih poti ostanite varni

Kako to doseči? Za tek po neurejenih poteh izberite prave superge. Zelo pomembno je, da se model, ki ga izberete, prilagaja podlagi, po kateri tečete. Poleg tega je pomembno tudi, da vas ne ovira – ne sme biti preozek, prevelik ali neudoben. Če tečete po površinah, ki so polne kamenčkov ali skal, izberite superge, kot so superge HOKA. Bistvo je, da so mehke, a imajo nekoliko večji podplat v primerjavi s standardnimi tekaškimi supergami.

Če se odločite za tek v klanec, vam superge adidas zagotavljajo udobje in varnost, ki ju iščete. Če pa raje kot klanec izberete tek po lokalnem gozdu, vam priporočamo superge Nike.

Preden skočite v to novo avanturo, preizkusite nekaj različnih modelov. Vedite pa, da vam prav vsak od njih zagotavlja varnost, stabilnost in popolno podporo na vsakem koraku.

Oblečite se primerno za avanturistični tek po neurejenih poteh

Ko tečete v naravi, morate biti pripravljeni na vse vremenske pogoje. Priporočamo vam izbir zračnih, lahkotnih in vodoodpornih oblačil. Priznane znamke, kot sta adidas in Nike, posvečajo vse več pozornosti kolekcijam, ustvarjenim iz recikliranih in biorazgradljivih materialov. S podpiranjem takih linij lahko tudi vi prispevate k ohranjanju narave ter poskrbite, da bo vaš tek po neurejenih poteh enostavno čudovit.

Bodite pozorni na podrobnosti

Najprej se prepričajte, da vaše superge za tek po neurejenih poteh niso premajhne ali preozke, da ne boste po nepotrebnem “mučili” svojih stopal. Prepričajte se, da imajo vaša oblačila dovolj žepkov in predelov, v katere lahko pospravite nujne predmete, kot so telefon, voda in priboljški. In ne pozabite – uživajte v vsakem trenutku vašega teka po neurejenih poteh!

Upamo, da vas je ta članek motiviral, da se že ta vikend opogumite za avanturo, ki ji rečemo tek po neurejenih poteh.  In če potrebujete opremo za najboljšo podporo na poti, veste, kje nas najdete. Obiščite nas v svoji najbližji Sport Vision trgovini, ali pa jo naročite preko spleta.

Ekipa Sport Vision

 

 

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

21.
Jul.
2021.
Blog
Poletne temperature ne ustavijo športnega duha! Izkoristite tudi hladnejše dni, predvsem pa nižje temperature zjutraj in zvečer in si za določe...
13.
Jul.
2021.
Blog
Izberite ene od teh kopalk in poskrbite, da boste to poletje na plaži ali ob bazenu izgledale ženstveno in elegantno.
12.
Jul.
2021.
Blog
Trendi se spreminjajo, a superge Air Max ostajajo naše najljubše ne glede na sezono. To so modeli, ki si jih želimo zdaj!
23.
Jun.
2021.
Blog
Čas je, da svojo poletno kolekcijo dopolnite s temi modeli. Za vas imamo neverjetne predloge!
14.
Jun.
2021.
Blog
V čem se bo letošnje evropsko nogometno prvenstvo razlikovalo od prejšnjih? O tem in drugih zanimivostih v današnjem blogu.
08.
Jun.
2021.
Blog
Blagovna znamka ASICS je ena tistih, na katere smo v svoji ponudbi najbolj ponosni.
24.
May.
2021.
Blog
Dnevi visokih temper se bližajo. S tem pa se bližajo tudi tekaška tekmovanja, ki jim boste s temi oblačili lažje kos. Spodaj so modeli, ki ne smejo zd...
04.
May.
2021.
Blog
Tek za mnoge ni najljubša telesna aktivnost, vsekakor pa je med najbolj zdravimi. Koristi teka so številne in nemogoče bi jih bilo v celoti izm...
28.
Apr.
2021.
Blog
Že 15 minut treninga je dovolj, da prebudite svoj center. Predstavljamo vam nekaj vaj pilatesa, ki vam obljubljajo močan in popolno oblikovan trebušče...
19.
Apr.
2021.
Blog
Superge so že dolgo časa nepogrešljiv kos vsakodnevnih kombinacij. Kot najbolj iskan tip obutve so začele izstopati nekaj sezon nazaj.