Iščite po spletni strani
ZAKAJ IZKUŠENI TEKAČI IZBEREJO NEUREJENE POTI + NASVETI ZA ZAČETNIKE
ZAKAJ IZKUŠENI TEKAČI IZBEREJO NEUREJENE POTI + NASVETI ZA ZAČETNIKE
Tek
26.03.2021.
Tek

ZAKAJ IZKUŠENI TEKAČI IZBEREJO NEUREJENE POTI + NASVETI ZA ZAČETNIKE

26.03.2021.

Stranske poti. Pešci. Semaforji. ... Vse to vam je poznano! Čas je, da zavijete s poti (dobesedno) in okusite lepoto teka po neurejenih poteh.

Kdo je lahko tekač po neurejenih poteh? Vsak od nas! Kdo pa bo v tem užival najbolj? Ljubitelji narave in avanturisti, ki jim vzponi in spusti ne predstavljajo težav, saj z njimi obožujejo prebujati svoje telo.

Razlog, zakaj je tek po neurejenih poteh postal tako popularen, še posebej med pandemijo, se skriva v dejstvu, da vam ta disciplina pomaga zapustiti vrvež mesta, pomaga vam, da se izolirate, se nadihate svežega zraka in vstopite v stik z naravo. Poleg tega je tek po neurejenih poteh odličen tudi za vse tekače, ki želijo izboljšati svoje rezultate.

Teren, po katerem tečete, je bolj mehak. A naj vas to ne zavede! Tek po neurejenih poteh je v resnici zelo zahteven in od vas terja dobro, da ne rečemo odlično fizično pripravljenost. Tekašča površina je pogosto neenakomerna in zdrsljiva, polna vzponov in spustov, kar vpliva na to, da je tek bolj zahteven, hkrati pa tudi bolj zabaven. Vse, kar potrebujete, sta kakovostna obutev za tek po neurejenih poteh in avanturistični duh.

Če vas je prebrano motiviralo, da bi tudi sami okusili tek po neurejenih poteh, si preberite nekaj nasvetov, ki bodo zagotovo uporabni.

Med tekom in raziskovanjem neurejenih poti ostanite varni

Kako to doseči? Za tek po neurejenih poteh izberite prave superge. Zelo pomembno je, da se model, ki ga izberete, prilagaja podlagi, po kateri tečete. Poleg tega je pomembno tudi, da vas ne ovira – ne sme biti preozek, prevelik ali neudoben. Če tečete po površinah, ki so polne kamenčkov ali skal, izberite superge, kot so superge HOKA. Bistvo je, da so mehke, a imajo nekoliko večji podplat v primerjavi s standardnimi tekaškimi supergami.

Če se odločite za tek v klanec, vam superge adidas zagotavljajo udobje in varnost, ki ju iščete. Če pa raje kot klanec izberete tek po lokalnem gozdu, vam priporočamo superge Nike.

Preden skočite v to novo avanturo, preizkusite nekaj različnih modelov. Vedite pa, da vam prav vsak od njih zagotavlja varnost, stabilnost in popolno podporo na vsakem koraku.

Oblečite se primerno za avanturistični tek po neurejenih poteh

Ko tečete v naravi, morate biti pripravljeni na vse vremenske pogoje. Priporočamo vam izbir zračnih, lahkotnih in vodoodpornih oblačil. Priznane znamke, kot sta adidas in Nike, posvečajo vse več pozornosti kolekcijam, ustvarjenim iz recikliranih in biorazgradljivih materialov. S podpiranjem takih linij lahko tudi vi prispevate k ohranjanju narave ter poskrbite, da bo vaš tek po neurejenih poteh enostavno čudovit.

Bodite pozorni na podrobnosti

Najprej se prepričajte, da vaše superge za tek po neurejenih poteh niso premajhne ali preozke, da ne boste po nepotrebnem “mučili” svojih stopal. Prepričajte se, da imajo vaša oblačila dovolj žepkov in predelov, v katere lahko pospravite nujne predmete, kot so telefon, voda in priboljški. In ne pozabite – uživajte v vsakem trenutku vašega teka po neurejenih poteh!

Upamo, da vas je ta članek motiviral, da se že ta vikend opogumite za avanturo, ki ji rečemo tek po neurejenih poteh.  In če potrebujete opremo za najboljšo podporo na poti, veste, kje nas najdete. Obiščite nas v svoji najbližji Sport Vision trgovini, ali pa jo naročite preko spleta.

Ekipa Sport Vision

 

 

Podobni članki

04.
Mar.
Tek
V tem blogu vam bomo predstavili izboljšave in prednosti superg Asics GEL-NIMBUS 26 v primerjavi s prejšnjimi modeli, pa tudi, zakaj se bo...
22.
Dec.
Tek
Čeprav nas pozimi ob pogledu na sneg zunaj zamika, da bi ostali doma pod toplo odejo, s tekaškimi čevlji varno pospravljenimi do pomladi, res ni nujno...
10.
Nov.
Tek
Pronacija stopal je neupravičeno zapostavljena tema, tako med rekreativnimi športniki kot med ljudmi, ki se s športnimi aktivnostmi ukvarjajo s...
03.
Oct.
Tek
Da bi našli odgovore in vam pomagali najti popoln čas za tek, smo raziskali prednosti in slabosti teka zjutraj, podnevi in zvečer.
12.
Jul.
Tek
Če je tek vaša redna dejavnost, potem je za vas pravilna hidracija res pomembna. Kdaj, koliko in kakšno tekočino piti?
01.
Jun.
Tek
Kot nekdo, ki se že več kot tri leta aktivno ukvarja s trail tekom, Anica z vami deli nekaj nasvetov glede opreme za enega najlepših &scaron...
25.
Apr.
Tek
Ohranjanje psihične stabilnosti ne bo pomagalo le, da ostanete varni in zdravi, temveč bo dolgoročno olajšalo tudi vaš tek. V nadaljevanju pred...
25.
Apr.
Tek
S primernim načrtom treninga in dobro motivacijo lahko vsak preteče cilj in uspešno prečka ciljno črto. Tukaj vas bomo peljali skozi najpomembnej&scar...
04.
May.
Tek
V kolikor imate v načrtu preteči maraton in še nimate primernih superg, si oglejte naša priporočila.
04.
May.
Tek
Priprave na maraton začnejo vsaj mesec dni pred in dobro izdelan načrt aktivnosti vam lahko olajša tek na daljše proge. Preberit...