Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 40€
PRIDOBI POPUST S PROGRAMOM ZVESTOBE - SPORT&BONUS
Blog
05.01.2021.

VADBA DOMA: 30-minutna vadba, ki pokuri vse odvečne kalorije

Kdor reče, da med prazniki ni jedel preveč, laže. Seveda obstajajo izjeme, a jih je le nekaj! Da se v svojem telesu ne bi počutili slabo in da bi se čim prej vrnili v formo, ki ste jo imeli pred prazniki, vam priporočamo, da začnete še danes porabljati zaužijene kalorije. Začetek ne bo lahek, vendar smo prepričani, da se boste v trenutku, ko bo za vami prvi trening, počutili veliko bolje.

V tem duhu smo danes za vas pripravili pravo fitnes poslastico - 30-minutni HIIT trening, ki ga lahko izvajate doma. Med tem treningom boste pokurili sladkarije, francosko solato in vse druge pregrehe, ki ste jih uživali v prazničnih dneh.

Vadba vključuje tri sklope vaj, ki trajajo različne časovne enote: najprej se lotimo temeljitega ogrevanja za trening, drugi sklop vključuje vaje HIIT za celo telo, medtem ko je v tretjem delu poudarek na zgornjem delu telesa (vendar to ne pomeni, da bodo vaše druge mišice zanemarjene!).

Ne bomo vas več držali v negotovosti – gre za 30-minutno vadbo HIIT za celo telo. Naj vas ne zavede dejstvo, da vaje prikazuje svetovno znana fitnes vplivnica Pamela Reif – vadba je namenjena tako moškim kot ženskam.

 

Prvi sklop – ZABAVNO OGREVANJE CELEGA TELESA

Ob ritmih komada Funny boste dodobra ogreli celotno telo, se pri tem potili in dodobra razgibali. Počepi in poskoki v deski v kombinaciji z raztezanjem naredijo ta 4-minutni ogrevalni del bolj zapleten, kot se zdi na začetku.

 

Drugi sklop – 15-MINUTNI HIIT TRENING CELEGA TELESA

Zdaj, ko ste ogreti in dobro razpoloženi ob zvokih dobre glasbe, je čas, da pokurite kalorije - veliko kalorij! Drugi niz traja le 15 minut, čeprav se vam bo zdelo, da traja celo večnost. Glede na svojo težo, višino in obliko telesa boste v povprečju porabili od 80 do 150 kcal. Ne potrebujete nobene posebne opreme – samo telovadno podlogo, udobna oblačila in obutev za trening.

Med vadbo ne delajte odmorov (no, če začutite potrebo, si seveda lahko vzamete kratek oddih). Naslednjih 15 minut boste preživeli v znamenju izpadnih korakov, vojaških poskokov, počepov, skokov iz počepa, različic deske in številnih drugih visoke-intenzivnostnih vaj. Ste pripravljeni? Pa začnimo!

 

Tretji sklop – 10-MINUTNI TRENING ZGORNJEGA DELA TELESA

Vadba, ki sledi, traja 10 minut. Poudarek je na zgornjem delu telesa, natančneje na mišicah ramen, prsnega koša in hrbta. Izvaja se tudi brez odmorov in vključuje različne variacije sklec, desk in drugih različic znanih vaj, zahvaljujoč katerim boste oblikovali mišice zgornjega dela telesa.

 

Kdo bi si mislil, da je lahko 30 minut tako intenzivnih, kajne? Na našem blogu poiščite tudi druge ideje za domačo vadbo, popolno opremo za trening, ki vam bo v dodatno motivacijo za redno fizično aktivnost, pa si naročite preko spleta.

 

Ekipa Sport Vision

 

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

13.
Apr.
2021.
Blog
“Zdravje je najpomembnejše” je stavek, ki smo ga v zadnjem letu poslušali kar naprej. Da pa bi zdravlje lahko dosegli, moramo znati po...
06.
Apr.
2021.
Blog
Prispele so nove adidas SUPERNOVA+ tekaške superge! Preizkusili smo jih in danes delimo naše vtise z vami.
31.
Mar.
2021.
Blog
Kaj nastane, ko Hoka One One združi moči z dobrodelno družbo Cotopaxi? Preverite vrhunsko novost Torrent 2!
29.
Mar.
2021.
Blog
Ko iščemo kakovostna in udobna oblačila in obutev, je Nike vedno zmagovalec in najpogostejša izbira – za vse starosti.
26.
Mar.
2021.
Blog
Kdo lahko teče po neurejenih poteh? Odgovor je enostaven in jasen - vsakdo! V tem se skriva razlog, zakaj je med pandemijo tek po neurejenih poteh postal tak...
22.
Mar.
2021.
Blog
S prihodom pomladi se začne prebujati tudi naša želja po treningu. Preberite si nekaj nasvetov in se pripravite na gibanje. 
16.
Mar.
2021.
Blog
Vas zanima, kakšne trende obutve in oblačil to pomlad narekuje nova kolekcija blagovnih znamk iz svetovne špice?
11.
Mar.
2021.
Blog
Iščete stabilnost, maksimalno udobje in mobilnost med vsakim visoko intenzivnim intervalnim treningom (HIIT)? Priporočamo superge Nike Air Zoom SuperR...
02.
Mar.
2021.
Blog
Okrepite zgornji del telesa – roke, ramenski obroč in hrbet – s temi vajami.
02.
Mar.
2021.
Blog
Bliža se mednarodni dan žena in ob tej priložnosti smo vam pripravili nabor idej za izvirna darila za 8. marec.