Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 40€
PRIDOBI POPUST S PROGRAMOM ZVESTOBE - SPORT&BONUS
Blog
27.10.2020.

VSE, KAJ MORATE VEDETI, KO KUPUJETE SUPERGE ZA TEK

Čeprav je to besedilo namenjeno predvsem začetnikom v teku, ga morajo prebrati tudi izkušeni tekači, da se spomnijo vseh podrobnosti, ki jih morajo upoštevati, preden se odpravijo na iskanje popolnih tekaških superg.

KOLIKO ČASA VZAME NAKUP TEKAŠKIH SUPERG?

Ustreznih tekaških superg žal ne morete kupiti v petih minutah. Vzemite v zakup, da boste za nakup potrebovali vsaj pol ure do 45 minut časa. Pri izbiri superg ne hitite. Če jih kupujete prvič, preglejte ponudbo različnih blagovnih znamk in modelov tekaških superg glede na tip teka - in šele nato sprejmite končno odločitev.

VSE, NA KAR MORATE BITI POZORNI PRI NAKUPU TEKAŠKIH SUPERG

Tekaške superge obujte s tekaškimi nogavicami, ki jih boste nosili oziroma jih že nosite za trening. Če oblečete napačne nogavice, pretanke ali predebele, lahko dobite napačen vtis o supergah, težave pa se bodo pojavile kasneje, ko boste superge uporabljali.

Če nosite anatomske (ortopedske) vložke, jih ob preizkušanju superge ne pozabite vložiti notri, saj to lahko bistveno spremeni vaš občutek v supergi in posledično lahko odločilno vpliva na končni izbor.

V tekaških supergah bi se morali počutiti udobno. Superga naj bo primerna, torej noga naj se vanjo dobro prilega, vseeno pa mora biti dovolj prostora za "dihanje". Zelo pomembno je, da je peta dobro fiksirana.

Pomembno je tudi, da so superge, ki jih nosite, primerne dolžine. Bolje je kupiti superge, ki so za polovico ali celo eno številko daljše kot krajše. Z drugimi besedami, tekaške superge ne smejo biti tesne, saj se pri teku noga razširi, zato morate imeti spredaj več prostora.

Če prvič kupujete superge, preverite modele različnih znamk. To ne pomeni, da je ena blagovna znamka slabša od druge, ampak da vaši nogi ustrezajo drugačni modeli kot tisti, ki so jih izbrali prijatelji. In ne pozabite, če vam superge niso udobne med hojo, vam med tekom zagotovo ne bo udobno.

Zgornji del superge naj bo iz več materialov. Mrežni material spredaj in ob strani omogoča zračnost in prezračevanje stopal.

Podplat mora biti spredaj rahlo zaobljen, na peti pa debelejši. Idealno bi bilo, če bi imel mešano sestavo (pena / guma), ki prispeva k boljšemu blaženju in absorpciji med udarcem. Sprednji del podplata naj bo prožen.

Vse tekaške modele iz naše ponudbe lahko kupite tudi preko spleta. V naši ponudbi je veliko privlačnih novosti znanih blagovnih znamk, pa tudi znanih tekaških silhuet. Na vas je, da izberete model, ki vam popolnoma ustreza in - pot pod noge!

Ekipa Sport Vision

 

 

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

02.
Mar.
2021.
Blog
Okrepite zgornji del telesa – roke, ramenski obroč in hrbet – s temi vajami.
02.
Mar.
2021.
Blog
Bliža se mednarodni dan žena in ob tej priložnosti smo vam pripravili nabor idej za izvirna darila za 8. marec.
26.
Feb.
2021.
Blog
Odločili smo se, da marca častimo poštnino pri vseh nakupih v vrednosti nad 40 €. Preberite več!
17.
Feb.
2021.
Blog
Si organizirana in energična oseba, ki obožuje šport in išče nove priložnosti? Nadaljuj z branjem in postani del naše eki...
11.
Feb.
2021.
Blog
Čas je, da vam razkrijemo vse trende, ki bodo zaznamovali letošnjo pomladno sezono.
01.
Feb.
2021.
Blog
Ob večerih, ki jih preživite doma, lahko čas izkoristite za treninge, ali pa uživate v dokumentarnih filmih, tistih najboljših doslej. Danes izpostavl...
22.
Jan.
2021.
Blog
Če vam zmanjševanje maščobnih oblog na trebuhu povzroča sive lase, si preberite spodnje nasvete.
18.
Jan.
2021.
Blog
Zakaj ne bi za januarske kombinacije športnih in vsakodnevnih oblačil izbrali bogatih barv?
05.
Jan.
2021.
Blog
Čas je, da pokurite vse kalorije, ki ste jih pridelali v prazničnih dneh! Predstavljamo vam 30-minutni HIIT trening za celo telo.
31.
Dec.
2020.
Blog
Ste že sprejeli zaobljube za leto 2021? Ob koncu tega leta, polnega izzivov, vas vabimo, da še naprej skrbite zase in za druge ter v novem l...
string(0) ""
string(0) ""