Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 40€
PRIDOBI POPUST S PROGRAMOM ZVESTOBE - SPORT&BONUS
Blog
27.10.2020.

VSE, KAJ MORATE VEDETI, KO KUPUJETE SUPERGE ZA TEK

Čeprav je to besedilo namenjeno predvsem začetnikom v teku, ga morajo prebrati tudi izkušeni tekači, da se spomnijo vseh podrobnosti, ki jih morajo upoštevati, preden se odpravijo na iskanje popolnih tekaških superg.

KOLIKO ČASA VZAME NAKUP TEKAŠKIH SUPERG?

Ustreznih tekaških superg žal ne morete kupiti v petih minutah. Vzemite v zakup, da boste za nakup potrebovali vsaj pol ure do 45 minut časa. Pri izbiri superg ne hitite. Če jih kupujete prvič, preglejte ponudbo različnih blagovnih znamk in modelov tekaških superg glede na tip teka - in šele nato sprejmite končno odločitev.

VSE, NA KAR MORATE BITI POZORNI PRI NAKUPU TEKAŠKIH SUPERG

Tekaške superge obujte s tekaškimi nogavicami, ki jih boste nosili oziroma jih že nosite za trening. Če oblečete napačne nogavice, pretanke ali predebele, lahko dobite napačen vtis o supergah, težave pa se bodo pojavile kasneje, ko boste superge uporabljali.

Če nosite anatomske (ortopedske) vložke, jih ob preizkušanju superge ne pozabite vložiti notri, saj to lahko bistveno spremeni vaš občutek v supergi in posledično lahko odločilno vpliva na končni izbor.

V tekaških supergah bi se morali počutiti udobno. Superga naj bo primerna, torej noga naj se vanjo dobro prilega, vseeno pa mora biti dovolj prostora za "dihanje". Zelo pomembno je, da je peta dobro fiksirana.

Pomembno je tudi, da so superge, ki jih nosite, primerne dolžine. Bolje je kupiti superge, ki so za polovico ali celo eno številko daljše kot krajše. Z drugimi besedami, tekaške superge ne smejo biti tesne, saj se pri teku noga razširi, zato morate imeti spredaj več prostora.

Če prvič kupujete superge, preverite modele različnih znamk. To ne pomeni, da je ena blagovna znamka slabša od druge, ampak da vaši nogi ustrezajo drugačni modeli kot tisti, ki so jih izbrali prijatelji. In ne pozabite, če vam superge niso udobne med hojo, vam med tekom zagotovo ne bo udobno.

Zgornji del superge naj bo iz več materialov. Mrežni material spredaj in ob strani omogoča zračnost in prezračevanje stopal.

Podplat mora biti spredaj rahlo zaobljen, na peti pa debelejši. Idealno bi bilo, če bi imel mešano sestavo (pena / guma), ki prispeva k boljšemu blaženju in absorpciji med udarcem. Sprednji del podplata naj bo prožen.

Vse tekaške modele iz naše ponudbe lahko kupite tudi preko spleta. V naši ponudbi je veliko privlačnih novosti znanih blagovnih znamk, pa tudi znanih tekaških silhuet. Na vas je, da izberete model, ki vam popolnoma ustreza in - pot pod noge!

Ekipa Sport Vision

 

 

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

21.
Jul.
2021.
Blog
Poletne temperature ne ustavijo športnega duha! Izkoristite tudi hladnejše dni, predvsem pa nižje temperature zjutraj in zvečer in si za določe...
13.
Jul.
2021.
Blog
Izberite ene od teh kopalk in poskrbite, da boste to poletje na plaži ali ob bazenu izgledale ženstveno in elegantno.
12.
Jul.
2021.
Blog
Trendi se spreminjajo, a superge Air Max ostajajo naše najljubše ne glede na sezono. To so modeli, ki si jih želimo zdaj!
23.
Jun.
2021.
Blog
Čas je, da svojo poletno kolekcijo dopolnite s temi modeli. Za vas imamo neverjetne predloge!
14.
Jun.
2021.
Blog
V čem se bo letošnje evropsko nogometno prvenstvo razlikovalo od prejšnjih? O tem in drugih zanimivostih v današnjem blogu.
08.
Jun.
2021.
Blog
Blagovna znamka ASICS je ena tistih, na katere smo v svoji ponudbi najbolj ponosni.
24.
May.
2021.
Blog
Dnevi visokih temper se bližajo. S tem pa se bližajo tudi tekaška tekmovanja, ki jim boste s temi oblačili lažje kos. Spodaj so modeli, ki ne smejo zd...
04.
May.
2021.
Blog
Tek za mnoge ni najljubša telesna aktivnost, vsekakor pa je med najbolj zdravimi. Koristi teka so številne in nemogoče bi jih bilo v celoti izm...
28.
Apr.
2021.
Blog
Že 15 minut treninga je dovolj, da prebudite svoj center. Predstavljamo vam nekaj vaj pilatesa, ki vam obljubljajo močan in popolno oblikovan trebušče...
19.
Apr.
2021.
Blog
Superge so že dolgo časa nepogrešljiv kos vsakodnevnih kombinacij. Kot najbolj iskan tip obutve so začele izstopati nekaj sezon nazaj.