Iščite po spletni strani
VSE, KAJ MORATE VEDETI, KO KUPUJETE SUPERGE ZA TEK
VSE, KAJ MORATE VEDETI, KO KUPUJETE SUPERGE ZA TEK
Tek
27.10.2020.
Tek

VSE, KAJ MORATE VEDETI, KO KUPUJETE SUPERGE ZA TEK

27.10.2020.

Čeprav je to besedilo namenjeno predvsem začetnikom v teku, ga morajo prebrati tudi izkušeni tekači, da se spomnijo vseh podrobnosti, ki jih morajo upoštevati, preden se odpravijo na iskanje popolnih tekaških superg.

KOLIKO ČASA VZAME NAKUP TEKAŠKIH SUPERG?

Ustreznih tekaških superg žal ne morete kupiti v petih minutah. Vzemite v zakup, da boste za nakup potrebovali vsaj pol ure do 45 minut časa. Pri izbiri superg ne hitite. Če jih kupujete prvič, preglejte ponudbo različnih blagovnih znamk in modelov tekaških superg glede na tip teka - in šele nato sprejmite končno odločitev.

VSE, NA KAR MORATE BITI POZORNI PRI NAKUPU TEKAŠKIH SUPERG

Tekaške superge obujte s tekaškimi nogavicami, ki jih boste nosili oziroma jih že nosite za trening. Če oblečete napačne nogavice, pretanke ali predebele, lahko dobite napačen vtis o supergah, težave pa se bodo pojavile kasneje, ko boste superge uporabljali.

Če nosite anatomske (ortopedske) vložke, jih ob preizkušanju superge ne pozabite vložiti notri, saj to lahko bistveno spremeni vaš občutek v supergi in posledično lahko odločilno vpliva na končni izbor.

V tekaških supergah bi se morali počutiti udobno. Superga naj bo primerna, torej noga naj se vanjo dobro prilega, vseeno pa mora biti dovolj prostora za "dihanje". Zelo pomembno je, da je peta dobro fiksirana.

Pomembno je tudi, da so superge, ki jih nosite, primerne dolžine. Bolje je kupiti superge, ki so za polovico ali celo eno številko daljše kot krajše. Z drugimi besedami, tekaške superge ne smejo biti tesne, saj se pri teku noga razširi, zato morate imeti spredaj več prostora.

Če prvič kupujete superge, preverite modele različnih znamk. To ne pomeni, da je ena blagovna znamka slabša od druge, ampak da vaši nogi ustrezajo drugačni modeli kot tisti, ki so jih izbrali prijatelji. In ne pozabite, če vam superge niso udobne med hojo, vam med tekom zagotovo ne bo udobno.

Zgornji del superge naj bo iz več materialov. Mrežni material spredaj in ob strani omogoča zračnost in prezračevanje stopal.

Podplat mora biti spredaj rahlo zaobljen, na peti pa debelejši. Idealno bi bilo, če bi imel mešano sestavo (pena / guma), ki prispeva k boljšemu blaženju in absorpciji med udarcem. Sprednji del podplata naj bo prožen.

Vse tekaške modele iz naše ponudbe lahko kupite tudi preko spleta. V naši ponudbi je veliko privlačnih novosti znanih blagovnih znamk, pa tudi znanih tekaških silhuet. Na vas je, da izberete model, ki vam popolnoma ustreza in - pot pod noge!

Ekipa Sport Vision

 

 

Podobni članki

04.
Mar.
Tek
V tem blogu vam bomo predstavili izboljšave in prednosti superg Asics GEL-NIMBUS 26 v primerjavi s prejšnjimi modeli, pa tudi, zakaj se bo...
22.
Dec.
Tek
Čeprav nas pozimi ob pogledu na sneg zunaj zamika, da bi ostali doma pod toplo odejo, s tekaškimi čevlji varno pospravljenimi do pomladi, res ni nujno...
10.
Nov.
Tek
Pronacija stopal je neupravičeno zapostavljena tema, tako med rekreativnimi športniki kot med ljudmi, ki se s športnimi aktivnostmi ukvarjajo s...
03.
Oct.
Tek
Da bi našli odgovore in vam pomagali najti popoln čas za tek, smo raziskali prednosti in slabosti teka zjutraj, podnevi in zvečer.
12.
Jul.
Tek
Če je tek vaša redna dejavnost, potem je za vas pravilna hidracija res pomembna. Kdaj, koliko in kakšno tekočino piti?
01.
Jun.
Tek
Kot nekdo, ki se že več kot tri leta aktivno ukvarja s trail tekom, Anica z vami deli nekaj nasvetov glede opreme za enega najlepših &scaron...
25.
Apr.
Tek
Ohranjanje psihične stabilnosti ne bo pomagalo le, da ostanete varni in zdravi, temveč bo dolgoročno olajšalo tudi vaš tek. V nadaljevanju pred...
25.
Apr.
Tek
S primernim načrtom treninga in dobro motivacijo lahko vsak preteče cilj in uspešno prečka ciljno črto. Tukaj vas bomo peljali skozi najpomembnej&scar...
04.
May.
Tek
V kolikor imate v načrtu preteči maraton in še nimate primernih superg, si oglejte naša priporočila.
04.
May.
Tek
Priprave na maraton začnejo vsaj mesec dni pred in dobro izdelan načrt aktivnosti vam lahko olajša tek na daljše proge. Preberit...