Iščite po spletni strani
BREZPLAČNA POŠTNINA ZA VSE NAKUPE NAD 100€
Blog
27.09.2019.

VRNITEV V TELOVADNICO : 5 NASVETOV KAKO SE VRNITI V TELOVADNICO PO DOLGI PAVZI

Veliko lažje je prenehati telovaditi kot se vrniti nazaj v telovadnico, kajne? Če ste si to poletje privoščili daljši oddih in pozabili, kako izgleda dobra telovadba ali ste imeli poškodbo, zaradi katere ste morali imeti pavzo , je zdaj čas, da se vrnete nazaj v telovadnico. Kako? S temi petimi nasveti za vrnitev v telovadnico bo trening bolj zanimiv!

 

NE PRIČAKUJTE, DA BO TRENING NA ISTI RAVNI KOT PRED PAVZO

Ne glede na to, ali tečete na tekaški stezi, dvigujete uteži ali se ukvarjate s Crossfitom, lahko daljša odsotnost s treninga močno vpliva na vašo moč in gibljivost. Brez skrbi, to še ne pomeni, da se ne boste zmogli vrniti v prvotno formo ali jo celo nadgraditi! To samo pomeni, da morate za vrnitev v telovadnico znižati težo uteži, teči na stezi krajše časovno obdobje in si vzeti malo daljše počitke. To je povsem normalno in vas ne bi smelo skrbeti.

Dobra novica je, da bodo tokrat vaše mišice hitreje stopile v formo, ki ste jo dosegli sprva, saj si telo zapomni, zato boste prišli do idealne forme veliko hitreje, kot ko ste šli prvič v telovadnico.

BODITE POTRPEŽLJIVI OD TRENUTKA, KO SE ODLOČITE VRNITI NA TRENING

Vemo, da vas spoznanje, da ne morete dvigovati težo, ki ste jo pred pavzo ali pa da vaj ne boste mogli izvajati z enako hitrostjo kot prej lahko odvrne, a če si vzamete daljše odmore je v potrpežljivosti ključ do vašega uspeha. Izkoristite kar največ moči in energije, ki jo imate in verjemite vase, saj vas bo potrpežljivost in vztrajnost pripeljala v željeno formo. Ko to dosežete, lahko nadaljujete in dvignete nivo na še višjo raven.

 

NE PRETIRAVAJTE S TRENINGOM

Nikakor ne poskušajte narediti vseh vaj, ki vam pridejo na misel naenkrat. Izvajajte vaje za različne dele telesa in postopoma povečujte število serij in ponovitev.

 

PRIČAKUJTE DA BOSTE UTRUJENI

Bolečina in utrujenost sta neizogibni. Zato se vam ni treba gnati do meje. Vendar pa niti bolečina niti utrujenost ne bosta trajali večno, zato boste po tednu ali dveh že opazili napredek in spoznali, da vam bodo vaje, ki ste jih sprva izvajali s težavo, zdaj šle lažje. Po vsaki vadbi se obvezno raztegnite in zaužijte dovolj tekočine.

ANGAŽIRAJTE PROFESIONALNEGA TRENERJA

Bilo bi dobro, da v prvem mesecu vrnitve v telovadnico najamete profesionalnega trenerja, ki vam bo dal prave nasvete in vaje, ki vas bodo postopoma spet spravile v formo. Čeprav vas bo stalo malo več, kot ste pripravljeni vložiti, se splača, saj bodo nasveti profesionalnega trenerja močno olajšali vaš trening.
In pri tem smo mi vaš največji zaveznik, zato ne zamudite priložnosti, da za vrnitev v telovadnico preverite našo ponudbo moške in ženske obutve, oblačil, opreme in dodatkov Nike, adidas in Under Armour.

Vas sportvision

Komentiraj

Trenutno nema komentara

Podobni članki

01.
Dec.
2020.
Blog
Prejšnji teden je ves svet športa razžalostila novica, da je umrla ena najbolj občudovanih oseb vseh časov, argentinski nogometaš Diego ...
10.
Nov.
2020.
Blog
Za blagovno znamko Under Armour je edini način, da premagate vsako oviro pri športu, s katerim se ukvarjate, da se z njo soočite.
27.
Oct.
2020.
Blog
Iskanje pravega para tekaških superg ni enostavno. Ponudba znanih blagovnih znamk je raznolika, zmogljivost se razlikuje od modela do modela, poleg tega ...
string(0) ""
string(0) ""