Iščite po spletni strani
5 idej, kje koristiti turistične bone za družinske počitnice
5 idej, kje koristiti turistične bone za družinske počitnice
Novice
02.07.2020.
Novice

5 idej, kje koristiti turistične bone za družinske počitnice

02.07.2020.

Imate ob poslušanju aktualnih novic tudi vi pomisleke glede letošnjega družinskega dopustovanja v sosednjih državah? Razmišljate, da bi letošnji dopust preživeli kar na domačih tleh in porabili turistične bone? Za vas smo pripravili nekaj predlogov!
 

  1. Uživajte v domačnosti turistične kmetije

Vaša ideja o idealnih družinskih počitnicah vključuje supanje, plavanje in kolesarjenje? Potem vam priporočamo turistično kmetijo Šeruga v bližini reke Krke. Sprostite se v mirnem okolju in v družbi toplih gostiteljev, prijaznih domačih živali in odlične domače kulinarike.

Če poleg dobre hrane in kolesarjenja hrepenite po čudovitih razgledih na vinograde s kapljico odličnega vina v rokah, izberite turistično kmetijo Puklavec in odkrijte čudovite kotičke Slovenije, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo. Prekolesarite Pomurje, če vas preseneti kak dan dežja, pa si privoščite obisk Moravskih toplic.

Preverite tudi ostale turistične kmetije v Sloveniji z najboljšimi ocenami gostov.

ovce počivajo na kupu cena

  1. Odločite se za kampiranje in postanite eno z naravo

Kaj je lepšega kot preživeti dan na prostem, v senci košatih dreves? Poleg tega otroci uživajo v avanturah in spanje v šotoru pod milim nebom je zanje nekaj najbolj vznemirljivega.

V Sloveniji imamo na voljo kar nekaj čudovito urejenih kampov, ki družinam ponujajo številne možnosti za aktivne počitnice. Popihajte jo v prelepo Logarsko dolino in izberite odlični kamp Naturplac na Škali.

Eden najpopularnejših je tudi kamp Podzemelj, ki bo vaše otroke navdušil z adrenalinskim parkom in simpatičnim animacijskim programom, vam pa bo ponudil čudovito izhodišče za kopanje in supanje v Kolpi in kolesarsko raziskovanje Bele krajine.

Vas kampiranje sicer mika, pa niste povsem prepričani, če je to res nekaj za vas? Nikar se ne prenaglite s kupovanjem vse potrebne opreme, preden preizkusite kampiranje! Šotor si lahko izposodite v kampu Danica v Bohinju, ki je leta 2019 prejel nagrado kot najboljši slovenski kamp. V Bohinju se poleg plavanja, supanja, pohodništva, kolesarjenja, plezanja in sprehajanja lahko odločite tudi za tiste aktivnosti, ki jih ne počnete vsak dan. Otroci bodo uživali tudi v odlični otroški animaciji, vi pa sprostite svojo dozo adrenalina s skokom s padalom z bližnjega razglednega vrha Vogar.

razgled iz šotora v pasji družbi

  1. Za nekaj dni se preselite v družinsko planinsko kočo

Svojim otrokom privoščite, da bi zrastli v navdušene planince? Potem je na vas, da jim pomagate pridobiti pohodniško kondicijo in jim ljubezen do gora in narave ozavestiti že v ranih letih. Za začetek izberite kratke in nezahtevne pohodne poti, pri tem pa nikakor ne pozabite na primerno obutev zase in za otroke!

Izgubljate živce, ker vašim otrokom primanjkuje motivacije za hojo? Morda bo tudi vam v pomoč, če si vaš pohodniški izlet popestrite z igro geocatching. Otroci se bodo kar zapodili v iskanje zakladov, vi pa si boste spočili ušesa od stalnega pritoževanja.

Zakaj se ne bi v gore umaknili kar za nekaj dni? Za izhodišče si izberete eno od družinskih planinskih koč, od tam pa se podajajte na krajše pohode. Vas zanima, kakšne so prednosti družinskih planinskih koč? Opremljene so z rekviziti za otroke (otroški stolčki, podstavki, varovala, kotiček za otroke, itd), njihova lokacija omogoča družinam sorazmerno lahek dostop, ponujajo otrokom prilagojene porcije, urejene pohodne poti, v okolici pa posebnosti in zanimivosti za otroke in po možnosti tudi lastni družinski program. Nam so še posebej blizu Valvasorjev dom pod Stolom, Planinski dom pri Krnskih jezerih in Planinska koča na Uskovnici. Za katero pa se boste odločili vi?

mlada planinka sedi in opazuje razgled

  1. Ohladite se v zunanjih bazenih popularnih slovenskih term

Kdaj je staršem na dopustu lepo? Kadar vidimo, da se imajo lepo otroci. In kaj zagotovo nariše nasmeh na otroškem obrazu? Čofotanje v bazenu! V Termah Čatež se zabavajte v Indijanski vasi, v Rimskih termah se veselite z vojakom Primusom, zagotovo pa vas ne razočara tudi otroški raj v Termah Olimia.

Tu najdete celotni seznam najbolj popularnih slovenskih term.

dekle plava v bazenu

  1. Privoščite si udobje in doživetje v glampingu z zgodbo

So vam predlogi zanimivi, vseeno pa si želite v težko prisluženih dnevih dopusta doživeti nekaj več? Tudi v Sloveniji lahko doživite nekaj novega, norega in nepozabnega! Si želite stika z naravo, pa vam šotor ne diši?

Nagradite se s hedonističnim uživanjem v osupljivi Čokoladni, Medeni ali Vinski vasi, privoščite si čudoviti Glamping Lake Bloke ob malem jezeru v objemu gozda, doživite Planinsko pravljico na Veliki planini, naužijte se gorenjskega zraka v Glampingu Ribno v bližini Bleda, ali pa si ustvarite nepozabne spomine z družinsko poslastico pod krošnjami dreves, ki združuje obisk pustolovskega parka Geoss, večerjo na travniku, spanje pod krošnjami dreves in zajtrk v naravi.

sončni zahod v naravi

Se strinjate, da bodo letošnje počitnice še prekratko glede na vse možnosti, ki so nam še vedno na voljo? ;)

 

Podobni članki

19.
Sep.
Novice
Odločili smo se, da od sedaj častimo poštnino pri vseh nakupih. Preberite več!
19.
May.
Novice
V današnjem blog zapisu preberite zakaj bo poslovalnica v Sport Vision vredna vašega obiska.
04.
May.
Novice
Si organizirana in energična oseba, ki obožuje šport in išče nove priložnosti? Nadaljuj z branjem in postani del naše eki...
05.
Apr.
Novice
Ljubitelji športa in športne mode, ne spreglejte! 6. aprila ob 19. uri svoja vrata v prenovljeni in povečani Ljubljanski Supernovi na...
16.
Nov.
Novice
PRE:OBLIKOVAN. RE:SETIRAN. PRE:ROJEN. MONT. Odkrijte vse o naši novi znamki v ponudbi.
15.
Nov.
Novice
Letos je Črni petek ali bolj poznan izraz Black Friday, v Sport Vision nekoliko drugačen. Še preden ti razkrijemo, kaj je »drugačno,« za k...
12.
Oct.
Novice
Za vas smo preizkusili WAVE SKY 5, model, ki ga uvrščamo med najkvalitetnejše blažene nevtralne tekaške copate. Želeli smo izvedeti kaj ...
30.
Sep.
Novice
MODELI ZNANIH BLAGOVNIH ZNAMK, KI JIH BOMO TO JESEN ZAGOTOVO NOSILI Jesen počasi trka na naša vrata.  Videli smo poletne trende in se počasi po...
10.
Sep.
Novice
Samo v Sport Vision poslovalnicah lahko izkoristiš popust ''2=20, 3=30''. Preberi kaj to pomeni!
10.
Aug.
Novice
Predstavljamo vam vrhunske izdelke iz naše ponudbe, ki so trenutno znižani. Hitro jih pospravite v svojo nakupovalno košarico!